Nje udhetim ne Meke

Nje udhetim ne Meke

Nje udhetim ne Meke

Ja se cfare duhet te dini perpara se te beni nje udhetim ne Meke

Meka e lokalizuar ne Arabine Saudite  vendlindja e profetit Muahmed eshte qendra shpirteore e islamit dhe eshte rreptesisht e ndaluar per jomusilmanet.
Shtyllat e Islamit thone se te gjithe muslimanet me mjetet duhet te ndermarrin haxhin. Nje pelegrinazh ne Meke nje here ne jete.
Hajj Step-by-Step: A Practical Guide | Hajj Tips | AccorHotels

Eshte nje pervoje e rendesishme per besimtaret myslimane vecanerisht per ata qe kryejne umren ose hadxhin. Ketu jane disa keshilla te rendesishme per nje udhetim te suksesshem ne Meke sic tregohen me poshte:

 1. Respekto rregullat dhe traditat. Eshte vend i shenjte ne Islam, keshtu qe eshte e rendesishme te njihni dhe te respektoni rregullat e veshjes sjelljes dhe adhurimit.  Per shembull per meshkujt eshte e detyrueshme te veshin ihram (veshje specifike për umrë dhe hadxh) sepse  jane strikte.
 2. Pergatitu fizikisht dhe emocionalisht. Udhetimi ne Meke mund te jete emocionalisht intensiv per shkak te shenjes se saj te rendesishme fetare.  Sigurisht pergatitu per kete pervoje duke u fokusuar ne adhurim dhe reflektim.
 3. Mbrojtja e shendetit. Perparimi i keshillave te shendetit dhe sigurise gjate udhetimit eshte i rendesishem.  Sigurohuni qe te keni vaksinat dhe mjete te nevojshme per te mbrojtur shendetin tuaj sepse keshtu mund te jeni me te mbrojtur.
 4. Informohu per infrastrukturën lokale. Studioni infrastrukturen lokale si transporti akomodimi dhe objektet e adhurimit si Mesxhidi i Haramit per te siguruar nje udhetim te pershtatshem dhe pa stres.
 5. Respekto rregullat e sigurise. Meka eshte nje qytet i madh dhe ka rregulla te vecanta per sigurine dhe organizimin e turmave të shumta.  Mbani parasysh keto rregulla per te permiresuar eksperiencen tuaj dhe për ti bere gjerat me te lehta per ju dhe per te tjeret.
 6. Pajisuni me informacion kulturor dhe fetar. Studioni me shume rreth historise se Mekes si dhe kuptoni rendesinë fetare te vendit. Pra do tju ndihmoje te kuptoni me mire thelbin dhe rendesine e kesaj pervojeje per besimtaret.Nje pervoje shpirterore e cila te lejonë te provosh ndjesine e vecante e besimit fetare.
  Vecanerisht aty ku shpirti gjene qetesi dhe paqe .
  Nje prekje ne Qabe eshte si ilac per shpirtin.
  Mos lejo te humbasësh te pakten nje here ne jete kete pervoje autentike.Major Travel Plc :: Visit Makkah and Madinah on the spiritual journey of a lifetime!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *